Диляна Грозданова внезапно напусна политиката

Диляна Грозданова внезапно напусна политиката

Шефът на предизборния щаб на коалиция Български народен съюз (БНС) и секретар на ССД Диляна Грозданова обяви в сряда, че се оттегля от политиката. Лидерите на партиите в коалицията го знаят от около седмица, но едва днес го оповестявам публично, обясни пред Mediapool Грозданова. Тя допълни, че това означава, че партиите от БНС ще трябва да изберат нов шеф на щаба. Смятам, че така е редно, допълни тя.

Според бившата царска депутатка и секретар на партията на кмета Софиянски, още от учредяването на Съюза на свободните демократи (ССД), тя е настоявала за обединяване на партиите в дясното пространство. Това не само не става, но и нападките между политиците преминават границите на добрия тон, посочи Диляна Грозданова един от основните си мотиви да напусне политиката. Другият е, че никоя от десните партии не иска да признае, че дясното управление е невъзможно без участието на НДСВ.

Такива са реалностите и десните лидери трябва да ги признаят – те или са за опозиция в следващия парламент, или са за дясно-центристко управление с участието на НДСВ – това сочат процентите, допълни Диляна Грозданова. Не приемам да се лъжат избирателите и кампанията да започва с лъжата, че сами десните коалиции могат да спечелят изборите, беше категорична Грозданова.

Според източници от БНС случилото се е индикация за влошените отношения между кмета Софиянски и шефа на Общинска банка Любомир Павлов, чиято съпруга е Грозданова.

Нейната персона беше обект на политически критики и посочвана от ДСБ като нагледен пример за това, че ССД не е опозиционна формация, а участва в управлението на НДСВ и ДПС.

Миналата седмица главният секретар на БЗНС - НС Анастасия Мозер потвърди, че не само партията ѝ, но и тройната коалиция БНС са на опозиционни позиции и че тя е категорично против втори мандат на премиера Симеон Сакскобургготски. Според Мозер и Софиянски споделял това виждане. Самият Софиянски не посмя да опровергае открито коалиционния си партньор, но посочи отново, че единствената забранена за него коалиция е тази с БСП. 

Споделяне

Още по темата

Още от България