Димитър Делчев: "Има такъв народ" няма да предложи за премиер Меглена Кунева

Меглена Кунева и Димитър Делчев от времето на "Движение България на гражданите"

"Има такъв народ" ще предложи министър-председател, но той няма да е Меглена Кунева. Не държим да участваме с министри и няма да го направим. Следващият кабинет ще е еднопартиен", каза депутатът от "Изправи се бг! Ние идваме!" Димитър Делчев пред Нова телевизия.

По думите му от понеделник започват дейност работни групи на двете партии в различни области. "Разглеждаме вариант Бойко Рашков, Янаки Стоилов, Кирил Петков и Велислав Минеков да останат министри", допълни Делчев, който е председател на "Движение България на гражданите", партията на Меглена Кунева.

По думите му служебните министри са си свършили много добре работата, били са решителни и компетентни. Според него основният управленски конструкт ще бъде "Има такъв народ" и "Изправи се бг! Ние идваме", а ще се използват и плаващи мнозинства.

"За нас е важно следващото правителство да не промотира хора, свързани с ДПС или ГЕРБ. "Има такъв народ'' подкрепи предложението ни за увеличение на майчинските. На разговори с БСП и ДПС няма да ходим", коментира той.

Делчев сподели, че приоритет за "Изправи се бг! Ние идваме!" е парите за култура да са с 0.2% повече всяка година.

Споделяне

Още от България

Какво цели разследването на ДАНС и МВР за скъпия ток?