Димитър Цонев жертва мустака си срещу обещание на Слави Трифонов да не говори срещу царя

Правителственият говорител Димитър Цонев се съгласи да му бъде обръснат 24-годишния мустак в замяна на обещанието на шоумена Слави Трифонов "никога, ама никога повече" да не говори срещу царя в предаването си.

Един говорител, ако не взема бързо и на момента решения как да постъпи, не е никакъв говорител, обясни Цонев, който в четвъртък вечерта бе гост в "Шоуто на Слави" по Би Ти Ви.

Премиерът Сакскобургготски и членове на фамилията му ( в частност щерката Калина) досега бяха в списъка с нарочените от шоуто за подигравки и майтап.

Докато специално подготвеният за мероприятието бръснар отстраняваше мустака на Цонев, правителственият говорител увещаваше Слави Трифонов да не вземе да смени името на шоуто или да пропише по вестниците срещу министър - председателя.

В същото време сред гостите в студиото се проведоха мини-избори, проучващи евентуалния вот за правителство и екипа на Слави, инициирани от самия Цонев. Резултатите категорично поставиха начело на бъдещото правителство Симеон Сакскобургготски с повече от 50% за него.

Слави изрази съмнение относно достоверността на "проучването", защото сред гостите му имало много хора, които изпитват симпатия към предаването му, деца, които нямат право да гласуват в реалния живот и фактът, че ген. Бойко Борисов липсвал сред изброените проектопремиери.

Въпреки това Димитър Цонев прогнозира, че бъдещото правителство по всяка вероятност ще е коалиционно начело със Сакскобургготски. Той отбеляза, че до изборите има още 10 месеца и още много мустаци могат да бъдат обръснати.

Наскоро Цонев оповести чрез открито писмо, че за разлика от предишните "режими", правителството на Симеон Сакскобургготски единствено демонстрирало европейско отношение към медиите.

Още от България

Проявите на расизъм на националния стадион бяха: