Директни полети Баку-София от 16 януари

Цената на еднопосочния билет тръгва от 29 евро

Директни полети Баку-София от 16 януари

Директната самолетна линия Баку-София-Баку тръгва на 16 януари 2018 г. Билетите вече са в продажба, а цените тръгват от 29 евро.

Полетите са с азерската ниcкотарифна авиокомпания "Buta Airways", която е дъщерна компания на националния авиопревозвач AZAL Това съобщиха от посолството на Азербайджан в София.

Така България става първата дестинация в Европейския съюз, където "Buta Airways" ще осъществи първия си директен полет. Също така е символично, че азерската авиокомпания е първата ниcкотарифна извън Европейския съюз, която ще пътува до София, посочват от посолството на Азербайджан.

Авиокомпанията рекламира България като идеалната страна за бюджетни пътувания и една от най-евтините европейски страни. Превозвачът препоръчва на пасажерите си да разгледат къщата с формата на охлюв в столичния квартал "Симеоново", да посетят Седемте рилски езера и Рилския манастир, да открият древната история на Пловдив и да се "докоснат" до аромата на Розовата долина. За зимата се препоръчва планинският курорт Банско, а през лятото - Златни пясъци.

Откриването на новата самолетна линия беше договорено с азерския президент Илхам Алиев по време на посещението на президента Румен Радев в Баку в средата на октомври. 

Новата директна самолетна линия между столиците на България и Азербейджан ще допринесе за развитието на бизнес и икономическите връзки и ще популяризира туризма, посочват от азерското посолство.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес