Директорът на радио "София" ще ръководи БНР

Светослав Костов. Сн. БНР

Досегашният директор на радио "София" Светослав Костов беше избран за генерален директор на Българското национално радио. Това стана при първото гласуване в Съвета за електронни медии, съобщи БНР. Радио "София" е част от общественото радио.

Светослав Костов получи 3 гласа, а Митко Димитров - 2.

За Костов гласуваха Бетина Жотева, Розита Еленова и София Владимирова.

Техният основен аргумент беше, че Костов е израснал много през изминалите три години и е добил нужния опит. Според тях той може да намери баланса между това да запази традициите на радиото и да го въведе в новите технологии. Според Бетина Жотева Костов е представител на  генерацията, която хем помни какво е било преди, хем знае какво предстои занапред, има предвид предизвикателствата на дигиталната ера.

Членовете на СЕМ Ивелина Димитрова и Иво Атанасов заявиха предпочитанията си за друг кандидат - Митко Димитров.

Другите трима участници в конкурса бяха Валерий Тодоров, Даниела Манолова и настоящият ръководител на обществената медия Александър Велев.

На 5 юли СЕМ трябва да избере и нов генерален директор на Българската национална телевизия. За финалния етап на конкурса за поста бяха одобрени Сашо Йовков, Никола Тодоров, Явор Симов, Сашо Диков и Стоил Рошкев, както и сегашният временен генерален директор на Емил Кошлуков, който е и фаворит за поста.

Споделяне

Още по темата

Още от България