Директори на санаториум арестувани за присвояване

Управителите на оздравителния балнеолечебен комплекс в Павел баня са задържани за длъжностно присвояване, съобщиха от полицията в петък.

При проверка е установено, че директорът на комплекса Н.И. от Самоков и управителката на ресторанта Н.П. от Велико Търново многократно са присвоявали пари и вещи държавна собственост, които са им били поверени да пазят и управляват.

Двамата са задържани с постановление на Районната прокуратура в Казанлък за 72 часа и им е повдигнато обвинение.

При полицейска акция в комплекса и ресторанта към него са били открити и бракувани около 100 кг храни – месо, риба и колбаси - с изтекъл срок на годност. Продуктите се били предназначени и използвани за консумация от граждани, настанени по програми на НОИ, както и за клиенти на ресторанта на свободна консумация.

В заключено помещение в складовата база към ресторанта пък е намерено допълнително голямо количество хранителни продукти – консерви, подправки, брашно, олио и др., с неустановен произход, производител и срок на годност.

При извършена проверка на рецепцията в хотелската част на комплекса е констатирано, че в него са настанявани лица, без да заплащат за ползваните услуги - нощувки и медицински процедури.

За констатираните нарушения са съставени актове от здравната и ветеринарната служба. На дружеството е наложена и глоба в размер на 25 000 лв. от Районното управление "Социално осигуряване" за установени в предходен период нарушения на рамковия договор с НОИ.

Тъй като са събрани данни, че има опасност двамата задържани да извършат и други престъпления и да укрият информация ще бъде внесено искане за налагане на мярка за неотклонение "задържане под стража". Работата по случая продължава.

Споделяне

Още от България