ДНК - проба на заподозрения за убийството на Линд съвпада с кръвта по ножа

Пробата за ДНК на мъжа, заподозрян за убийството на външната министърка на Швеция Анна Линд, съвпада с данните за следите от кръв по дрехите на заподозрения и по ножа, с който е извършено престъплението, предаде АП.

В интервю за шведско радио главният прокурор Агнета Блидберг потвърди съобщенията на медиите, че ДНК на кръвта по оръжието на убийството и по панталоните на убиеца и ДНК на задържания 25-годишен Михайло Михайлович съвпадат. Блидберг оцени като добри резултатите от тримесечното разследване на убийството на Анна Линд.

На 10 септември тя бе прободена с нож на публично място и ден по-късно почина от раните си.

Вчера шведската полиция обяви, че е приключила първоначалното следствие и е готова с доказателствата, необходими към Михайлович да бъде предявено обвинение в убийство. Материалите по следствието с обем близо 1000 страници ще бъдат представени тази седмица на адвоката на заподозрения, който твърди, че е невинен.

Михайло Михайлович бе арестуван на 24 септември и оттогава е в затвора. Първата възможна дата за начало на процеса срещу него е 20 януари, ако няма процедурни пречки.

Още от Свят