Капка Сидерова:

До месеци парламентарната група на “Атака” ще се разпадне

Има място за такава партия, дори и името й да не е същото

До месеци парламентарната група на “Атака” ще се разпадне

До няколко месеца парламентарната група на “Атака” няма да съществува. Такава прогноза направи в ефира на бТВ във вторник съпругата на Волен Сидеров – Капка, която призна че двамата са във фактическа раздяла.

Сочената за "сивия кардинал“ на националистическата партия майка на евродепутата от партията Димитър Стоянов, за която се предполага, че стои зад масовото напускане на народни представители от парламентарната група на Сидеров, отрече тези твърдения, но направи прогнозата си, че “Атака” няма да съществува дълго като формация в НС.

Капка Сидерова отрече да е изпаднала в изолация, отбелязвайки, че и в момента е действащ политик и общински съветник в Столична община и бе категорична, че не се отказва от “Атака”.

“Трябва на всяка цена да се запази идеята, каузата на "Атака”, в която повярваха страшно много хора. Смятам, че има място за такава партия, дори името ѝ да не е "Атака”. Смятам, че "Атака” трябва да продължи да съществува. Това, че нейният лидер е допуснал някаква грешка не означава, че това трябва автоматично да унищожи цялата партия”, обясни Капка Сидерова. Сходна теория изказа в края на миналата година и смятаният за близък до Сидерова евродепутат на партията и архонт на православната църква Слави Бинев.

Сидерова смята, че съпругът ѝ трябва да напусне партията. “Оттук нататък, ако има достойнство, Волен трябва да подаде оставка,” каза тя.

Предизборната кампания – хаотична, Волен бил усмихнат

Тя заяви още, че лидерът на формацията дори бил поел такъв ангажимент преди изборите. “Пред мен и няколко мои колеги от партията Волен заяви, че ако не постигне резултатът от предишните президентски избори – 650 000 гласа, ще подаде оставка. Сега неговият резултат беше 120 000”, заяви тя.

Сидерова смята, че причина за това е и самата предизборна кампания на съпругът ѝ. “Появи се някаква ужасно усмихната снимка на Волен – абсолютно нетипичен образ,” каза тя. По думите ѝ зад кампанията е стояла т. нар. "тричленка” - Десислав Чуколов, Павел Шопов и Деница Гаджева.

Капка Сидерова обясни, че Гаджева била поканена в "Атака” от евродепутата и син на Сидерова Димитър Стоянов. Именно отношенията на Волен Сидеров с нея се смята, че стоят в основата на семейния разрив.

Прочувствената история за другата жена

В прочувствена реч бившият главен редактор на спрения от печат вестник “Атака” разкри и съпружеските си отношения с лидера на партията. Сидерова обясни, че разривът между нея ѝ съпругът ѝ започнал преди една година.

Според Капка Сидерова появата на друга жена в живота на Волен е била "групова тайна” в парламента.

“Аз разбрах последна,” каза тя, като призна, че въпреки белезите за случващото се е останала в шок от постъпката на своя съпруг. “Разбрах от медиите. Уверих се като видях снимките в един папарашки вестник от лятото... Волен обясняваше, че обикаля структурите и подготвя кампанията за местните избори, за президентския вот. Уверяваше ме, че няма нищо такова, да не вярвам на това, което се пише и говори”, заяви още Сидерова.

“Обикновено такива истории са доста фатални за един политик... Любов, любов, но когато си политик, поемаш отговорността и избираш едното или другото”, заяви тя.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Къде му е мястото на Бойко Борисов?