Доган не е поставил един подпис някъде и няма как да бъде обвинен

Доган не е поставил един подпис някъде и няма как да бъде обвинен
"Доган не е поставил един подпис някъде, а в България сме правова държава и за да обвиниш някого, трябва да има подписи или да му липсва съответното описче." Така премиерът Бойко Борисов отговори в петък на журналистически въпрос в парламента дали, след като вече има дела срещу Сергей Станишев и Симеон Сакскобургготски, ще дойде редът и на третия партньор от тройната коалиция Ахмед Доган.

"Сега след направените структурни промени мисля, че и там ще излязат доста нарушения", добави министър-председателят.

Той уточни, че "няма график" и изпълнителната власт не се меси в работата на съдебната система.

"Пред нашите избиратели бяхме обещали, а и както на питането на нашите партньори в дясно, да направим проверка и това, което констатираме, да го дадем в съда относно царските гори. Това и сме направили. Когато правих проверка на секретното деловодство, се установи, че в МВР и ДАНС няма доклади, дал съм ги на прокуратурата. Къде виждате тенденция или ред или списък?", попита риторично Борисов, обяснявайки как се е стигнало до делата срещу Сакскобургготски и Станишев.

На уточняващ въпрос дали твърди, че срещу представители на ДПС няма никакви постъпили сигнали за нарушения, Борисов отвърна : "Правят се проверки и те една по една ще излязат. Ако сега кажа каквото и да било, утре ще има декларация, че сме полицейска държава, че пресираме, репресираме – такива измишльотини, глупости... Над 50 са проверките, те ще излязат и ще стане ясно."

Според изявления на Борисов от последната седмица, неговите атаки са насочени основно срещу Станишев, защото той непрекъснато го провокира с критики и нападки, а Доган си мълчи.

Споделяне

Още от България