Доналд Тръмп и Хилъри Клинтън спечелиха в Ню Йорк

Доналд Тръмп и Хилъри Клинтън спечелиха в Ню Йорк

Доналд Тръмп и Хилъри Клинтън затвърждават статута си на абсолютни фаворити за президентските номинации в своите партии след първичните избори в щата Ню Йорк, сочат предварителни данни, цитирани от АП.

Според екзитполовете и преброяването на част от бюлетините Хилъри Клинтън печели 58% от гласовете срещу 42% за нейния съперник Бърни Сандърс

Републиканецът Доналд Тръмп печели дори по-убедително с 59.7%, следван от Джон Кейсик с 25% и Тед Круз на трета позиция.

“Победата на Клинтън прави почти математически невъзможно за Сандърс да ѝ отнеме лидерството по брой делегати за националната конвенция на партията“, пише “Вашингтон пост”.

"Надпреварата за номинацията е във финалната права и победата се вижда", каза ликуваща Хилари Клинтън в хотел в Манхатън, придружена от съпруга си Бил Клинтън и дъщеря им Челси. "Благодаря, Ню Йорк. Вие отново доказахте, че няма по-добро място, отколкото у дома", каза още тя.

При републиканците Тръмп засега има подкрепата на 840 делегати от необходими 1237 за спечелване на президентската номинация. Далеч зад него втори е Тед Круз с 559 делегати.

Споделяне

Още от Свят

Какво очаквате да свърши служебното правителство?