За месец “Атака” роди втора нова партия

Доведеният син и съпругата на Сидеров учредяват партия

Капка вербувала няколко независими депутати и смятала да бъде партньор на властта

Доведеният син и съпругата на Сидеров учредяват партия

Нова патриотична партия ще учредят в неделя членовете на разпадналото се семейство на лидера на “Атака” Волен Сидеров. Това съобщи доведеният му син Димитър Стоянов, който най-вероятно ще бъде формалният лидер на партията. Неформален обаче ще е майка му и съпруга на Сидеров – Капка, която след раздялата си с председателя на “Атака” твърдеше, че няма намерение да се занимава с политика.

По думите на Стоянов в новата формация щели да се включат по-голямата част от местните структури на партията на Сидеров.

Димитър Стоянов съобщи още, че в сряда той и напусналите преди месеци парламентарната група на “Атака” депутати Борислав Стоянов, Валентин Николов, Димитър Карбов, Огнян Тетимов и Петър Хлебаров са подали заявления за напускане на формацията на Сидеров. Така са постъпили и общински съветници и цели структури на партията из страната, като броят на напусналите още не е известен.

“Това наше решение взехме заедно след месеци разговори с активисти и граждани, разочаровани от политиката на "Атака", които искат запазване на патриотичната идея и борбата за националните интереси на България”, се казва в съобщение от екипа на Димитър Стоянов.

В новата организация щели да се включат “разочаровани” от всички патриотични формации до момента.

По неофициална информация обсъжданите имена на новия политически субект са или "Национален патриотичен съюз" или "Съюз на свободата", чието съкращение може да звучи исторически познато - СС.

Близки до учредители на бъдещата партия твърдят, че след като приобщи към себе си няколко от напусналите Сидеров депутати, тя ще се опита да се представи като коалиционен партньор на управлението на ГЕРБ до края на мандата със свои представители в парламента.

Бъдещата партия на майка и син, разочаровани от Сидеров, ще е втората формация, която се създава от напуснали по различни причини “Атака”.

Първи обяви, че започва да се занимава самостоятелно с политика извън “Атака” евродепутатът от партията Слави Бинев. Въпреки че многократно е подчертавал, че не е член на формацията на Сидеров, архонтът от БПЦ Бинев бе кандидат-кмет на София, а впоследствие стана член на Европейския парламент, издигнат от "Атака".

В края на февруари той учреди движението ГОРД (Гражданско обединение за реална демокрация), а впоследствие в медиите се появи и информация, че ще направи и партия "КПД на успеха" (Консервативна партия движение на успеха).

По неофициална информация самият Бинев не е поканил, а и не е пожелал сътрудничество с Капка Сидерова и с Димитър Стоянов, който е колега на Бинев в европарламента.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Къде му е мястото на Бойко Борисов?