ДПС подкрепя премиера срещу резултати "още утре"

Постигането на по-висок жизнен стандарт бе определена от ДПС като основна цел на предлаганите от Симеон правителствени промени, които коалиционният партньор ще подкрепи. Зам.председателят на групата Лютви Местан предупреди, че кредитът на доверие към коалиционното управление вече е изчерпан и затова са необходими резултати още утре.

Местан определи предлаганите от Симеон рокади като баланс между приемственост и промяна.

Според ДПС, с промените се засилва социалният ефект и социалната ефективност на управлението.

Натоварването на вицепремиера и министър на труда и социалната политика Лидия Шулева с нови функции на министър на икономиката се тълкува като показателен знак за връзката между социалната и икономическата политика. От Шулева ДПС очаква да трансформира съхранената макроикономическа стабилност до трапезата и джоба на българския гражданин.

Движението на Доган определя като "повече от удачно" назначаването на Пламен Панайотов за вицепремиер, който ще координира усилията по евроинтеграция.

В подкрепящото промените изказване Местан не пропусна да посочи и болната за ДПС тема, свързана със скандалите между коалиционните партньори в министерството на регионалното развитие. Необходимо е да се разпишат ясно правила за взаимодействието между министрите и заместник министрите, за функционирането на политическите кабинети, заяви ДПС-депутатът.

По-късно, в кулоарите на парламента той потвърди, че е визирал именно регионалното министерство, в което преди месец избухна публичен скандал между НДСВ-министъра Валентин Церовски и ДПС-заместника му хасан Хасан заради контрола върху предприсъединителните еврофондове ФАР и ИСПА.

Още от България

Проявите на расизъм на националния стадион бяха: