Другарката Ставрева закри рок феста в Каварна

"Снощи (сряда) другарката (Нина) Ставрева официално обяви пред каварненската кабелна телевизия, че рок фест няма да има", обяви бившият кмет на Каварна Цонко Цонев в профила си във Фейсбук.

"Това изявление идва след многомесечни лъжи, но истината излезе наяве. В последното си интервю през април за в-к „Труд“ , тя заяви, че в началото на май ще се обявят датите и групите. Само напомням, че при встъпването си в длъжност и много пъти след това тази госпожа (другарка) все заявяваше, че ще запази всичко изградено досега и ще надгражда.
Това е поредното доказателство за дълбоко неморалната същност на настоящото каварненско управление. След "убийството" на дългогодишния фест (11 години) светлината в тунела е в това, че по други места в България рокаджиите ще имат възможност да слушат и гледат любимите си световни рок идоли. R.I.P. Kavarna rock fest", написа Цонев.

Цонко Цонев бе 12 години кмет на Каварна и основател на рок феста.

През това време малкият морски град бе посетен от Deep Purple, Dream Theater, Мotörhead, Manowar, Алис Купър, Slayer, Motley Crue, Scorpions, Blind Guardian, Paradise Lost, Sonata Arctica, Accept и други. Каварна рок фест стана толкова популярен в страната, че самият град бе споменаван често главно заради това събитие.

През 2016 година Нина Ставрева (БСП) бе избрана за кмет на Каварна, а Цонко Цонев не се кандидатира с обяснението, че има здравословни проблеми. Веднага след изборите Цонев предупреди, че тя ще закрие рок феста. Отговорът на Нина Ставрева бе, че старият кмет я обижда. Тя гарантира, че рок фест ще има.

"Всичко, което е установено като традиции в града, ще бъде продължено и ще работим в посока надграждане. До този момент от уважение към хората в Каварна и г-н Цонев не исках да влизам в недостойни диалози и в режим на обяснение, защото никога не е било под въпрос ще има ли рок фестивал или не", каза Ставрева през юни 2016 пред Нова телевизия.

Вместо рок фест обаче Нина Ставрева се зае да организира Дни на руската култура в Каварна.

Споделяне

Още по темата

Още от България