Другата седмица КРС ще обсъди даването на лиценз за GSM на БТК

Очаква се другата седмица Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) да се събере и обсъди даването на лиценз за трети GSM оператор, съобщи председателят на комисията Гергана Сърбова.

Лицензът трябва да се издаде на БТК по искане на Агенцията за приватизация преди продажбата на компанията на "Вива венчърс". Това е последното условие, което трябва да се изпълни за да се стигне до плащане на цената по сделката (230 милиона евро за 65%) и прехвърляне на акциите от държавата към частния инвеститор.

На 6 юни изтича срокът, в който Комисията за защита на конкуренцията трябва да се произнесе дали даването на такъв лиценз, по искания от АП начин без търг или конкурс, е държавна помощ.

Всички останали държавни институции, които са помолени от КРС за становища, веча са ги изпратили. Според Сърбова има вариант Комисията за защита на конкуренцията да не даде становище.

Утре на работна среща КРС ще обсъди типовият договор за взаимна свързаност, който предлага БТК на другите фирми, които получиха лиценз за изграждане на телефонни мрежи.
Членът на КРС Петър Рендов каза, че по четири-пет пункта предложението на БТК не отговаря на изискванията на закона за далекосъобщенията.

Споделяне

Още от Бизнес

Какво очаквате да свърши служебното правителство?