Иван Костов:

ДСБ опря на границата на саморазрушаването си, за да има втори кабинет на Борисов

Бившият премиер заявява, че е извън политиката и не въздейства върху решенията на партията

Иван Костов, сн. БГНЕС

 “ДСБ опря на границата на саморазрушаването си, за да има Граждански съвет, Реформаторски блок и втори кабинет на Борисов. Искам да вярвам, че всичко, което сме и което имаме, беше заложено от крайна необходимост. Защото, както през 1996/1997, сега на България са безусловно необходими спасителни действия.Надявам се резултатите да оправдаят залога и поетия риск”. Toва заявява бившият лидер на ДСБ Иван Костов в личния си профил във Фейсбук.

Костов съобщи, че няма да присъства на заседанието на Националното събрание на партията в събота.

”Реших да не участвам повече на национални събрания на ДСБ, макар да обещах за последното. Това е последното доказателство, което мога да дам, че съм вън от политиката и не въздействам на решенията на ръководството. И по този начин да му спестя клевети, че следва чужда воля. Оставам с вас като гражданин. Силите ми да издържам на хулите намаляват с годините, затова се опитвам да съхраня част от тях, за да мога да съм полезен”, посочва Костов.

”Не се побира в представите ми ролята на фалшив ентусиаст. Ако кажа честно мнението си, може и да навредя. Поради това ще споделя само следното: ДСБ опря на границата на само разрушаването си, за да има Граждански съвет, Реформаторски блок и втори кабинет на Борисов. Искам да вярвам, че всичко, което сме и което имаме, беше заложено от крайна необходимост. Защото, както през 1996/1997, сега на България са безусловно необходими спасителни действия. Надявам се резултатите да оправдаят залога и поетия риск”, казва още Костов.

По-късно в събота ще се проведе Национално събрание на ДСБ.  На конгреса се очакват 750 делегати от цялата страна. Според Устава на партията, такова заседание се свиква задължително след парламентарни избори. Форумът ще започне с политически доклад на председателя на ДСБ Радан Кънев.

В дневният ред са включени още избор на нови членове на националното ръководство и утвърждаване състава на Национален изборен щаб.

Споделяне

Още по темата

Още от България