Двама българи осъдени за трафик на хора и сводничество в Белгия

Българите Миро Асенов и Арбен Дончев са били осъдени съответно на 7 и 6 години затвор по обвинение в трафик на хора и сводничество в Белгия, съобщи в сряда БНР, позовавайки се на информация в местния вестник "Дерниер йор".

 

Двамата са глобени с по 24 000 евро, като на Асенов ще бъдат отнети 29 925 евро, а на Дончев – 41 625 евро. Белгийският съд приема, че българите са били част от международна престъпна мрежа за трафик на хора.

Според обвинението срещу двамата те са извършвали престъпленията между 2011 и 2012 г., като са отговаряли за общо шест български момичета. Нито една от жертвите обаче не е свидетелствала пред магистратите от страх.

Според информацията във в. "Дерниер йор" разследването започнало, след като Асенов споделил по телефона, който бил поставен на подслушване, че от проституция в Брюксел вече не се печели заради повишаването на цените за разрешителни за проститутките. Той изразил намерение да премести "бизнеса" в съседна Германия.

 

Службите засекли и разговор между него и момиче, което молело сводника да я върне у дома в България. След това Асенов пребил момичето.

Споделяне

Още от България

Къде му е мястото на Бойко Борисов?