Двама на кон гониха в София паяк, вдигнал каруцата им

Двамата ездачи преследват вдигната с паяк каруца, сн. БГНЕС

Атрактивна операция в центъра на София извърши Центърът за градска мобилност във вторник. Паяк и екип на центъра вдигна каруца в центъра на София. "Репатрирането" на превозното средство стана на едно от най-оживените софийски кръстовища - пред Стадион "Васил Левски", съобщи БГНЕС.

За да вдигне каруцата, обаче екипът първо е разпрегнал коня, чак след което осъществил операцията. Двамата "водачи" на возилото от своя страна яхнали животното, преследвайки паяка, натоварен с каруцата им.

 

От Центъра за градска мобилност не успяха да обяснят пред news.bg колко каруци до момента са били преместени по този начин. От там обясниха единствено, че вдигането им се случва след сигнал от КАТ към ЦГМ.

 

Пред news.bg служители на общинското предприятие не успели да отговорят какво ще последва, ако някой ром изостави превозното си средство на Синя зона, изтъквайки, че това не може да се случи, защото тези зони се намират в центъра на София, а там каруци не може да преминават.

 

На обяснението ни, че вдигнатата днес каруца се е движила в района на "Васил Левски", диспечерите останаха без коментар.

Споделяне

Още от България