Двама полицаи помагали на дилъри и разнасяли наркотици с патрулката

Двама полицаи помагали на дилъри и разнасяли наркотици с патрулката

Двама столични полицаи са арестувани по подозрение, че са осигурявали чадър на престъпна група за разпространение на наркотици, съобщи говорителят на спецпрокуратурата Сийка Милева. Служителите са от Второ РПУ, имат шестгодишен стаж. Групата е действала в Нови Искър, селата Мировяне и Доброславци и в квартал Требич.

Двамата задържани служители са "разчиствали" терен за групата, обясни Милева. Те са арестували нейни конкуренти и са ѝ гарантирали спокойствие срещу заплащане. Единият служител дори разнасял наркотици с патрулката.

"Те арестували посочени от ръководителя на групата лица срещу заплащане. Единият от служителите на МВР е пренасял наркотични вещества в патрулния автомобил по време на изпълнение на служебните си задължения", каза Милева.

Срещите между полицаи и дилъри се правели в автосервиз, за да не се буди подозрение.

"Стигнахме до фрапантни заключения, а именно, че служителите на вътрешното министерство си позволяват да малтретират лица на улицата, които употребяват наркотични вещества. Установено е, че единият от служителите е в съседски и приятелски отношения с един от участниците в групата. Връзката между тях датира отдавна. Връзката между участниците в групата е по т. нар. "прави телефони" (телефон, по който се контактува само с един човек б.р.), обясни зам.-шефът на дирекция "Вътрешна сигурност" в МВР Стефан Банков.

При акцията на ГДБОП и прокуратурата са арестувани общо 9 души, един е обявен за издирване. Намерени са амфетамини и марихуана. Групата е действала почти 2 години.

"Наркотичните вещества са намерени на различни места в обитаваните от обвиняемите жилища. На всички е повдигнато обвинение за участие в организирана престъпна група, с цел разпространение на наркотични вещества", заяви Милева.

Споделяне

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?