Двама руски граждани и италианец отвлечени в Сирия за откуп

Похитителите на двама руски граждани и на един италианец, отвлечени снощи в Сирия, поискаха откуп, за да ги освободят, съобщи днес външното министерство на Русия, цитирано от ИТАР-ТАСС.

Заедно с руските граждани В. В. Горелов и Абдесатар Хасу е отвлечен Марио Белуомо, гражданин на Италия. Хасу има и сирийско гражданство, уточни ведомството.

Неизвестни нападнаха снощи тримата, пътували с автомобил по шосето от Хомс до Тартус в Западна Сирия. Всички отвлечени работят в стоманолеярното предприятие на компанията "Хмишо и с-ие", разположено в индустриалната зона Хасия край Хомс.

Има данни, че Горелов е пристигнал в Сирия в началото на октомври, за да работи по частен договор, посочва агенцията.

Москва ще предприеме всички необходими стъпки във връзка съссъздалата се ситуация, увери руският външен министър Сергей Лавров. "Активно действаме по случая. Естествено се предприемат всички необходими стъпки и в Сирия, и в други държави, които може да имат влияние върху ситуацията", каза той.

Външното министерство в Москва настоятелно препоръчва на всички руски граждани да не посещават Сирия, обхваната от вътрешен въоръжен конфликт, добавя ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА.

Споделяне

Още от Свят