Двама са простреляни при акция в оранжерия за канабис

Двама са простреляни при акция в оранжерия за канабис

Двама криминално проявени са били простреляни по време на акция за разкриването на специална оранжерия за отглеждане на канабис в с.Начево, община Драгоман, съобщиха от МВР във вторник.

В събота около 19.30 ч. полицейски служители влезли в оранжерията, разположена в мазето на една от вилите в селото. Имотът бил ползван от В.К (28 г.) от Своге и Д.Р. (38 г.) от София, които са оказали съпротива по време на операцията и при опит за бягство са били простреляни, без опасност за живота им. След преглед в затворническа болница, двете криминално проявени лица са оставени в ареста за 72 часа.За взетите мерки е уведомена Военната прокуратура.

При извършения оглед в присъствието на представител на Софийската окръжна прокуратура във вилата са открити 450 грама полусуха тревна маса канабис, както и 49 саксии със същото растение, отглеждани в специално пригодената оранжерия в мазето. Канабисът в саксиите бил с височина на стеблата около 2 метра.

Оранжерията била оборудвана с климатици за поддържане на оптимална температура, със система за капково напояване и приспособления за усилване на светлината. Вилата, в която се помещавала оранжерията, е собственост на близък приятел на двамата задържани.

По информация на разследващите, отглежданият канабис бил разпространяван основно от престъпна група сред наркозависимите в столицата. В момента грам от наркотичното вещество с добро качество се продава в София за около 4-5 лева, добавят криминалисти.

По случая е образувано досъдебно полицейско производство в РПУ-Сливница. На двамата е повдигнато обвинение за производство и съхранение на наркотични вещества. Разследването на престъпната дейност и връзки на двамата продължава.

Споделяне

Още от България

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?