Две хлапета се правят на отвлечени, побъркват полицията

Двама 13-годишни тийнейджъри от Варна са инсценирали собственото си отвличане, съобщи във вторник шефът на полицията в морския град. Ден по-рано майката на едно от децата открила в дома си бележка, забита с нож на плота в кухнята, на която пишело: "Държим сина ви".

Такова послание означаваше за нас, че става въпрос за отвличане, заяви комисар Димитър Димитров. Нещата обаче бързо придобили обрат.

Оказало се, че седмокласниците Кристиян и Стоян рано през деня казали на учителите си, че са болни и се прибират вкъщи. Те обаче имали други планове, а именно да избягат от родните си домове, като инсценират отвличането си.

Бележката, която била открита, е била оставена в дома на 13-годишния Кристиян, а експертизата показала, че е написана от Стоян. Хлапетата оставили и мобилните си телефони в домовете си.

Заради мнимото отвличане на крак са били вдигнати 350 полицая, които в продължение на три часа правили проверки в интернет клубовете, магазините, в приятелите им, роднини и живущи в жилищните кооперации на децата.

Докато служителите на реда ги търсели, момчетата решили да се приберат по домовете си.

Те обяснили, че имали проблеми в семейството си и затова са прибегнали към инсценировката. Планът им бил да избягат пеш в Румъния през Русе. По-рано през деня те разхвърлили багажа си на Аксаковска панорама и се запътили към гората край село Климентиново.

Там вечеряли със салам, който са си взели за пътешествието, като преди това запалили огън, за да си го претоплят. След като се навечеряли, осъзнали, че няма нужда да бягат в Румъния и се прибрали.

Комисар Димитър Димитров добави, че полицията е била на път да сложи постове на входа на Варна, но за щастие не се стигнало до тази мярка.

"Няма нужда да ви казвам, какво беше състоянието на родителите, а освен това и колко пари на данъкоплатеца бяха изхарчени за тази операция", заключи полицейския шеф.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?