Премиерът:

Дянков ще е финансов министър и при втори мандат на ГЕРБ

Сн. БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов заяви в събота, че няма да има промени в кабинета. Той посочи, че ако ГЕРБ спечели втори мандат, Симеон Дянков отново ще бъде министър на финансите.

”Много хора го мразят, но той се справя много добре", каза Борисов пред Дарик радио.

Борисов отново заяви, че няма да участва в преговори за Изборния кодекс.  Преди ден опозицията бойкотира гласуването на наложени от управляващите текстове в Изборния кодекс и поиска политически консултации, а ГЕРБ на свой ред поискаха "извинение" и отказаха да участват в "пазарлъци".

”Вие да помните Станишев или Доган в предишния мандат да се ме канали мен като лидер на ГЕРБ. Тези хора, които мачкаха безапелационно всичко, сега говорят, че искат да се срещаме. Аз не съм депутат срещите и законите се коват в парламента. Станишев е депутат, Доган е депутат, колко ходят в парламента, е друг въпрос. Те разиграват този театър в парламента умишлено. Нашите представители са там, готови са да разговорят по всеки въпрос. Няма да седна да се разбирам за избори с Доган, когато знам, че те 20 години карат българските мюсюлмани под строй да гласуват", каза Борисов.

Борисов коментира и предстоящия референдум. ”За  ”Белене" сме категорично против поради причината, че държавата трябва да извади 22 млрд. лв. Откъде да ги вземем, или да задължим следващите поколения да ги плащат. Искам ясно и точно да кажа - против сме за изграждането на ядрена централа на площадката в ”Белене" поради високата цена на проекта", каза Борисов.

 ”Ние сме ”за" развитието на ядрената енергетика на площадките в Козлодуй, защото там има всичко.  Имаме прекрасна, сигурна и, дай боже, още дълги години да работи ядрена централа в ”Козлодуй". Там имаме електропреносна система, имаме прекрасни инженери, имаме пети и шести реактор, на които може да им се удължи животът и естественото място е да си дойде седми реактор на мястото на първи, втори, трети и четвърти, които са спрени, в последствие осми. Това е политиката на ГЕРБ", уточни Борисов.

Споделяне

Още от България