Дженифър Лоурънс е най-доходоносната актриса през 2014 г.

Дженифър Лоурънс

Дженифър Лоурънс е най-доходоносната актриса през 2014 г. и филмите с нейно участие са донесли на създателите си 1.4 млрд. долара, сочи годишната класация на американското списание "Форбс" (Forbes). Постигнатият от нея касов успех се дължи най-вече на поредните екранизации от "Игрите на глада" и "Х-мен".

В същото време Лоурънс е втората най-скъпо платена актриса в Холивуд с изкараните 34 млн. долара през отиващата си година. Само Сандра Бълок може да се похвали с повече изработени пари – 51 млн. долара.

Втори по доходоносност е Крис Прат - филмите с негово участие са събрали 1.2 млрд. долара в бокс офиса. Той участва в "Пазители на галактиката" и озвучава главния герой във филма "Лего".

Скарлет Йохансон изпраща една силна година с общо 1.2 млрд. долара приходи от нейните филми, но предимно от "Капитан Америка".

"Трансформърите" издигат Марк Уолбърг на четвърто място - неговите филми са събрали през годината 1 млрд. долара.

Следват Крис Евънс  с общо 801 млн. долара доходност, основно от "Капитан Америка", Ема Стоун, донесла на киноиндустрията 764 млн. долара със "Спайдърмен", Анджелина Джоли - 758 млн. долара, събрани от  "Господарка на злото". Джеймс Макавой с "Х-мен" е успял да изкара 747 млн. долара, Майкъл Фасбендер (746 млн. долара, "Х-мен") и Хю Джакман (746 млн долара., отново основно благодарение на "Х-мен").

Преди дни "Форбс" публикува и рейтинга си на най-надценените актьори. Той се оглавява от Адам Сандлър, който срещу всеки вложен в него долар е върнал само по 3.2 долара. Следват Джони Деп и Бен Стилър.

Споделяне

Още от Общество