Джон Хънтсман се оттегля от борбата за номинацията на републиканците

Джон Хънтсман ще се оттегли от борбата за номинацията на републиканците за президентските избори в Съединените щати през ноември, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс, като се позоваха на представители на неговия щаб.

 

Те пожелали да запазят анонимност, тъй като бившият посланик на САЩ в Китай и бивш губернатор на щата Юта планира да направи официално изявление по-късно през деня.

 

Хънтсман ще подкрепи фаворита Мит Ромни на партийна проява в Южна Каролина - следващия щат, където ще има първични избори на републиканците - на 21 януари.

 

Най-умереният републикански претендент остана на трето място на първичните избори в Ню Хемпшър, въпреки че използва голяма част от своите ресурси в щата. След това той призна, че има много ниски очаквания за първичните избори в Южна Каролина.

 

Джон Хънтсман редовно е на опашката в проучванията на общественото мнение с подкрепа от едва 1-2 процента.

 

Той е вторият кандидат за номинацията на републиканците, който се оттегля от борбата, след Мишел Бакман. Единствената жена в надпреварата се отказа още на 4 януари - ден след партийните събрания в Айова - щата, в който започна изборният процес.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?