Джонсън готов да обяви почивен ден в Англия при победа срещу Италия

Джонсън готов да обяви почивен ден в Англия при победа срещу Италия

Британският премиер Борис Джонсън има готовност да обяви понеделник за почивен ден в Англия, ако националният отбор спечели финала на Европейското първенство по футбол в неделя срещу Италия на стадион "Уембли", съобщи от Лондон БНР.

Това става в момент, когато британското правителство настоятелно е призовавано да публикува данните за безопасността, свързани с предишните мачове от европейското на английска територия, които се играха пред публика.

Източник от Даунинг стрийт заяви, че може би вече е твърде късно за обявяването на почивен ден следващия понеделник, но нищо не е изключено.

Говорител на Борис Джонсън каза, че ако работодателите преценят, че могат да освободят от работа техни служители в понеделник да го направят, макар и да е ясно, че нещата зависят от това какви са фирмата и предметът ѝ на дейност.

Правителството вече удължи работното време на пъбовете до 23.15 в неделя вечер.

Кадрите от полуфиналния мач в сряда с Дания на "Уембли" с препълнени трибуни обаче породиха голяма загриженост в условията на пандемията и локдауна, който все още е в сила в Англия.

Опозицията поиска незабавно публикуване на данните. Изследване на лондонския Имперски колеж показва, че масовото посещение на мачове допринася за увеличаване на заразяванията с Covid-19.

По принцип италианските фенове няма да могат да пътуват до Лондон, защото изискването е да се карантинират за 10 дни, но министърът на транспорта Грант Шапс отправи и официално предупреждение.

За живеещите на Острова италианци обаче, които са сред най-големите общности от страни от ЕС, няма да бъде проблем да бъдат на "Уембли" в неделя.

Споделяне

Още по темата

Още от Спорт

Какво цели разследването на ДАНС и МВР за скъпия ток?