Единният номер за вътрешно набиране на рецепция в хотелите ще е 9

Единният номер за вътрешно набиране на рецепция в хотелите ще е 9

Единният номер за вътрешно набиране на рецепция в хотелите ще е 9, съобщиха от Министерството на туризма след среща в понеделник на министър Николина Ангелкова с представители на хотелиерския бизнес, председателя на Съюза на артистите в България Христо Мутафчиев и Гергана Паси. Идеята за въвеждането на единен номер е да се улеснят потребителите и да се гарантира бърза реакция при възникване на спешни случаи.

Промяната ще залегне в новата Наредба за категоризация на местата за настаняване и заведенията за хранене и развлечения, която се изготвя от Министерството на туризма и се очаква да влезе в сила до месец, е съобщила министър Ангелкова.

Представителите на бизнеса са се обединили около мнението, че хотелите трябва да започнат веднага да настройват телефонните си централи, за да може единният вътрешен номер 9 да бъде
въведен в най-кратки срокове. Това изискване ще е и един от критериите при категоризацията на местата за настаняване след влизането на новата наредба в сила.

Ако практиката с въвеждането на 9 като единен вътрешен номер за връзка с рецепция на хотела се окаже успешна, Министерството ще предложи тя да се превърне и в общоевропейска, е заявила Ангелкова.

Споделяне

Още от Бизнес