Еднократни 100 лв. за отопление тази зима получават социално слаби

Еднократни 100 лв. за отопление тази зима получават социално слаби

Допълнително еднократна помощ от 100 лева за отопление ще получат лица и семейства, които са получили енергийно подпомагане за зимата, реши кабинетът на редовното си заседание в сряда. Сумата трябва да компенсира социално слабите за повишените цени на тока и други енергийни източници. Помощта ще бъде предоставена на около 210 хиляди лица и семейства и Агенцията за социално подпомагане вече е създала организацията за изплащането на парите през втората половина на демекмври.

Според съобщението това е, "отражение на последователно провежданата политика за осигуряване на по-добра социална защита на най-уязвимите рискови групи от населението".

Решението на правителството няма да доведе до пряко и/или косвено въздействие върху държавния бюджет, тъй като необходимите средства в размер на 21 млн. лв. са за сметка на разходите по бюджета на социалното министерство за 2018 г., посочиха от правителствената пресслужба

Месечният размер на целевата помощ за отопление за настоящия зимен сезон е 74.83 лв. или общо 374.15 лв. за целия отоплителен сезон от ноември 2018 до март 2019 г.

С допълнително отпуснатите средства подкрепата ще се увеличи до 474.15 лв.

Споделяне

Още от България

Колко време давате на новия парламент?