"Ей И Ес" продължава да подкрепя финансово община Гълъбово

Церемонията по подписването на договора

Операторът на въглищната централа в Гълъбово "Ей И Ес България" ще продължи да финансира проекти за подобряване на условията на живот в местната община и социално-културни дейности.  Във вторник компанията обяви, че е подписан нов договор с общината, който е естествено продължение на дългосрочния ѝ ангажимент в общината.

"Това споразумение надгражда добрите отношения между общината и "Ей И Ес" и е пример за положителните резултати при изпълнението на проекти,” заяви президентът на "Ей И Ес България" Оливие Маркет по време на церемонията.

Компанията ще продължава да подкрепя традиционните ежегодни инициативи на общината. От 2006 г. досега "Ей И Ес България" е инвестирала над 6.9 млн. евро в социални програми в района на Гълъбово. Основните акценти в програмата на компанията са подобряване на инфраструктурата, образование и грижа за децата и младежите. Като част от нея през миналата година бе открит напълно реновирания младежки център в града, припомни операторът на въглищната централа. В реконструкцията на съоръжението бяха вложени 2,2 милиона евро. В момента той е най-модерното съоръжение от този тип в региона.

Американската енергийна корпорация "Ей И Ес" работи в България от 2001 г. и е сред най-големите инвеститори за последните 25 години с вложения, надхвърлящи 1.6 млрд. евро. Негова собственост са ТЕЦ "Гълъбово", която е сред най-новите и модерни топлоелектрически централи в Югоизточна Европа, съоръжението за депониране на отпадъци край село Обручище, отделно компанията е мажоритарен собственик на "Ей И Ес Гео Енерджи", оператор на  най-големия ветропарк у нас "Свети Никола” край Каварна.

Споделяне

Още от България