Екипът на прокуратурата и комисията за конфискация се събира по казуса "Бисеров"

Съвместният екип, който бе създаден през миналата седмица с участието на прокурори и експерти от Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество, се събира във вторник, за да започне работа по делото срещу бившия зам.-председател на парламента и ДПС Христо Бисеров.

Това съобщи в понеделник пред БНР шефът на комисията за конфискация Пламен Георгиев. Това е първият подобен екип, създаден по линия на споразумението, подписано от Георгиев и главния прокурор Сотир Цацаров.

"По всеки един случай работи един юрист и един икономист - за 10 години назад какви данъци са платени, какви екскурзии в чужбина са направени, придобито имущество, платени сметки. В същото време по конкретния случай работи и юрист, той прави анализ, след това се явява пред съда и представлява комисията", каза Георгиев.

Той коментира и тенденцията – повечето производства за отнемане на имущество да бъдат спирани до окончателното произнасяне на Върховния касационен съд по дадено наказателно дело: "Някои съдилища все пак подхождат с разбиране и вземат окончателно решение и продължаваме да отнемаме имущество. Но силно редуциран е този процес, защото много съдилища спират дела и чакат произнасянето на Върховния касационен съд".

Споделяне

Още по темата

Още от България