Бойко Борисов:

Експериментът "Орешарски" са три магистрали до Варна, които се потапят в морето на ролкови кънки

Експериментът "Орешарски" са три магистрали до Варна, които се потапят в морето на ролкови кънки

Всеки град, в който ГЕРБ има втори мандат, става сред най-добрите за живеене. В София над 45 детски градини бяха приватизирани и изчезнаха. Цели квартали останаха без детски градини. Откакто аз станах кмет и после Фандъкова, имаме над 100 нови детски градини, похвали се премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов в събота във Варна на събрание на младежката организация на ГЕРБ.

По думите му през август ще бъде пуснат и заводът за битови отпадъци в София.

"Като станах кмет, столицата имаше само 20% канализация. Сега са над 80%. Това е управлението на ГЕРБ“, допълни Борисов, който очевидно стартира предизборната агитация за кметския вот наесен.

Веднага след това той се прехвърли на управлението на централно ниво. България е сред първите 10 страни в ЕС, които са най-добри по отношение на усвояването на средствата от еврофондовете, обяви премиерът. Според последните данни на ЕК страната ни е над средното ниво за ЕС единствено по усвояване на парите от Европейския социален фонд, докато по Европейския фонд за регионално развитие и Кохезионния фонд сме в дъното на таблицата, като след нас са само три държави - Румъния, Италия и Словакия.

Страната ни има 1,5% грешки, при допустим показател от 2 %. Това показва много добър административен капацитет на екипите на министрите, на кметствата, твърди премиерът.

"Гарантирам, че за две години рязко ще се усети разликата във Варна“, посочи Борисов и избори изпълняващите се в момента проекти за рехабилитация на пътната инфраструктура, както и открития вчера онкологичен и лъчетерапевтичен център.

По думите на министър-председателя 60 % от онкоболните пациенти годишно ще могат да се лекуват в центъра.

"Полагаме огромни усилия в борбата с контрабандата“, заяви още премиерът и посочи, че само за три месеца са събрани над 1 млрд. лв. повече приходи.

"Тези пари са щели да отидат на друго място. А ние, в тази криза и бюджетен дефицит, даваме допълнително средства за добавки към пенсиите за Коледа и Великден“, коментира Борисов.

Три магистрали на ролкови кънки се потапят в морето

Веднага след това Борисов се прехвърли на обяснения за предшествениците си. "На нас винаги се пада-преди най-тежката финансова криза, не дадохме нито една банка да падне. Мина кризата, дойде Орешарски, веднага се строполи, което ни коства 3,6 млрд. до снощи. Над 100 000 вложители са си взели парите от КТБ, благодарение на това, че има правителство и сме го направили“, допълни министър-председателят.

Три магистрали "Хемус" си ги представете, направени от София до Варна, и на ролкови кънки, си ги представете, сложени, как отиват в морето и се потапят, каза Борисов. По думите му това е резултатът от направеното за година и половина от "експеримента Орешарски“.

"Затова си тръгнаха. И в БСП и в ДПС има и умни хора и разбраха, че така вече провалят държавата, че после вече ще е непоправимо“, допълни Борисов.

Той твърди, че възстановяването на спрените еврофондове след сформирането на новия кабинет е в резултат на това, че Европа си отдъхна от предишното правителство и "даде цялата политическа подкрепа на нас“.

 "Всички еврофондове работят сега и до края на тази година ще разплатим 6 млрд. лв.“, заяви премиерът и изброи проекти, които се реализират с финансиране от ЕС.

"За 23 години са направени 9 км. метро, за последните 7 години - 39 км. За магистралите средно 65 км. на година“, каза Борисов.

Павлова и Горанов ми рязаха живо месо

Министър Лиляна Павлова и министър Владислав Горанов ми отрязаха живо месо с допълнителните 100 милиона лева за ремонт на магистралите, съобщи още Борисов.  Това заяви в събота, във Варна премиерът Бойко Борисов.

Той посочи, че ще бъдат рехабилитирани общо 90 км. магистрали – 30 км. на автомагистрала "Хемус” в района на Шумен, 30 км. на автомагистрала "Тракия” в района на Пловдив и 30 км. в района на Пазарджик.

"Там не се е работило от десетилетия. Колко правителства са се изредили, отчитаха милиарди излишък, а не са ги ремонтирали. Един асфалт след петата година започва да се износва, след 15-тата е напълно компрометиран, а ние не сме ремонтирали тези участъци от 25-30 години”, посочи Борисов.

Той допълни, че в началото на следващата година ще бъдат заложени и средства за ремонт на Аспаруховия мост в град Варна.

"В кабинета министрите работят много добре. Малко ме беше страх дали няма да се делят на "наши“ и "чужди“, но проявяват много голям професионализъм, помагат си, работят заедно и истински ме радват“, коментира още Борисов.

Споделяне

Още от България