Екзорсист изгони "демоните" от Министерския съвет по случай 1 юни

Отец Гелеманов. Снимка: БГНЕС

По случай деня на детето екзорсистът отец Гелеменов намери за подходящо да отслужи молебен пред Министерския съвет и да изгони "злото и демоните от там".

Проявата беше организирана от Асоциацията за детско развитие "Член 24". Според инициаторите чрез молитва "енергията на властта беше пренасочена от деструктивно и безхаберно отношение към отговорност към правата на децата".

"Това е молебен за здравето на българските деца, за това те да имат добър живот и перспектива напред", коментира отецът, цитиран от Дарик. След ритуала екзорсистът обяви, че е имало зли сили в сградата, но това вече се е променило.

"Министерският съвет е изчистен от злите сили, но който министър има желание, може персонално да се яви при мен, за да прогоня от вътрешното негово Аз тези сили, които го притесняват и които му пречат да работи правилно", каза отец Гелеменов.

На молебена дойдоха и родители на деца с увреждания. Вера Иванова е една от тях. "Проблемите са огромни, цялата социална политика не е насочена към семейството и подкрепа на родителите, които си отглеждат децата, а е насочена към институциите и към приемната грижа. Когато нашите деца навършат пълнолетие, държавата тотално ги оставя на глад и мизерия, защото липсват социални услуги, съответно ние няма къде да оставим в дневни центрове тези деца, за да работим, и трябва да живеем със 135 лева. Ако нещо не се промени, не виждам никакво бъдеще", каза майката

Споделяне

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?