Емел Етем – премиер за три дни

Вицепремиерът и министър на държавната политика при бедствия и аварии Емел Етем три дни ще изпълнява функциите на министър-председателя, докато той е в Брюксел за заседанието на Европейския съвет.

Правителствената информационна служба съобщи, че в сряда Сергей Станишев ще представи книгата си "Защото сме социалисти" на Групата на социалистите в Европейския парламент, а преди това ще се срещне с председателя на Партията на европейските социалисти (ПЕС) Пол Расмусен. По-късно ще се включи и в младежката социалистическа конференция „Мир в света”.

На 19 март Сергей Станишев ще обсъди актуални теми от европейския дневен ред с премиерите и лидерите на ПЕС, след което ще разговоря и с лидера на либерал-демократите в европарламента Греъм Уотсън.

Станишев ще обобщи резултатите от двете работни сесии на Европейския съвет на пресконференция на 20 март, петък. Във фокуса на вниманието на лидерите на страните-членки на ЕС ще бъдат финансовата и икономическа криза, енергийната сигурност и промените в климата.

Във водената от премиера делегация са включени вицепремиерът и министър на външните работи Ивайло Калфин, финансовият министър Пламен Орешарски, министърът по европейските въпроси Гергана Паси, началникът на кабинета на министър-председателя Веладин Битолски, постоянният представител към ЕС Бойко Коцев.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?