Емил Емилов убит заради сметка от 15 лв.

Таксиметровият шофьор от “ОК Супертранс”  Емил Емилов е бил убит заради сметка от 15 лв. Той е прободен с нож от 28-годишен мъж, който досега не е бил познат на полицията, но бе разкрит 13 часа след извършване на престъплението, което в петък сутринта изкара на протест пред парламента близо 1500 таксиметрови шофьори, скандиращи “Оставка” на вътрешния министър Румен Петков.

51-годишният Емилов бе намерен към 2.30 ч. тази нощ убит с нож в таксиметровия си автомобил в столичния квартал “Люлин”.

Той е бил открит от негов колега, пристигнал първи на мястото на инцидента, след като е получил сигнал от друг шофьор, че има проблем с таксиметрова кола, ударила се в контейнер за смет. Като намерил спрялата кола и водачът ѝ наръган във врата с нож, той извикал полиция и бърза помощ, но патрулният екип дошъл чак след 25 минути.

Директорът на Столичната полиция главен комисар Румен Стоянов даде пресконференция в петък следобед, малко след като пред протестиращите таксиметрови шофьори бе обявено, че извършителят на убийството е открит и е направил пълни самопризнания.

За задържания Георги Пейков е установено, че е употребявал леки наркотици. Експертиза ще установи дали е бил зависим от тях.

Мъжът е обяснил на криминалистите, че е извършил убийството, защото не е имал пари да си плати сметката за таксито и е знаел, че таксиметровите шофьори имали практика много бързо да се събират, когато техен колега има проблем.

От полицията уточниха, че след като е взел таксито и е стигнал до "Люлин", 28-годишният Пейков (представен с инициали Г.Т.П.) карал шофьора да обикаля из квартала. Когато сметката стигнала 15 лева, мъжът казал, че няма пари да си плати и тръгнал да слиза от колата. Тогава Емил Емилов се е опитал да го задържи, но клиентът му извадил нож и го намушкал. Прободната рана е била фатална за Емилов.

Пари от таксиметровия автомобил не са изчезнали, включително и от сумата, която най-вероятно е била предвидена за вноска за аренда на автомобила.

Все още не е ясно дали по време на убийството Г. Т. П. е бил под влиянието на алкохол или марихуана, обясни Стоянов. Той бе лаконичен относно разплитането на случая, а каза само, че GPS-системата в таксито е помогнала за разкриването на престъплението.

След като е задържан, убиецът е направил пълни самопризнания и сам е завел полицаите до шахтата, където е изхвърлил ножа.

Румен Стоянов определи трагичния инцидент като "банална, почти битова случка".

Емил Емилов е женен, баща на две деца, а появилата се по-рано информация, че е от ромски произход, не отговаря на истината.

В понеделник прокуратурата ще поиска от съда налагане на постоянна мярка за неотклонение "задъжане под стража" за извършителя на убийството постоянна мярка задържане под стража.

Споделяне

Още по темата

Още от България