"Енергоремонт" ще изпълни проекти за 88 млн. лв. в "Нефтохим"

"Енергоремонт" ще изпълни проекти за 88 млн. лв. в "Нефтохим"

Два договора за реализация на проекти в бургаската рафинерия "Лукойл Нефтохим" за 88.1 млн. лв. подписа "Енергоремонт Холдинг”, съобщиха от компанията изпълнител.

През следващите 18 месеца тя трябва да проектира, достави и изгради нова пещ и котел-утилизатор в една от инсталациите на рафинерията. Цената на този договор е 36 млн.лв. без ДДС.

С "ПМУ” АД в консорциум, ръководен от "Енергоремонт", ще се извърши и реконструкция и ремонт на съществуващата тръбопроводна инфраструктура и оборудване, с което ще се осигури по-бързо претоварване на нефтопродукти през пристанищния терминал ”Росенец”. Срокът за изпълнение на тази поръчка за 52.1 млн. лв. е 24 месеца.

Това са поредните договори между двете компании след изпълнението през 2016г. на втория етап от модернизацията на резевоарен парк на пристанище”Росенец”, допълват от холдинга.

През последните години "Енергоремонт” навлезе и в нефтено-газовата индустрия, в ликвидиране на последиците от въгледобива, изграждане на екосъоръжения в енергетиката, енергийната ефективност. Компанията е пред приключване на преговори за реализация и на друг голям проект, както и пред подписване на нов контракт.

През последните две години холдингът се насочи и към разширяване на пазарното си присъствие в Югоизточна Европа,Близкия Изток и Африка с откриване на представителства и създаване на дъщерни дружества и компании с местни партньори. Придобиването на "Електроимпекс” АД му позволи да утвърди международните си пазарни позиции. През 2016 година холдингът регистрира свои дружества в Москва и Абу Даби и стъпи на пазара в ОАЕ, един от най-динамично развиващите се в света.

Споделяне

Още от Бизнес

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?