ЕНП признава земеделците на Личев, Мозер не вярва

Европейската народна партия (ЕНП) публикува на официалния си сайт информация, че Земеделски народен съюз (ЗНС) с председател е Стефан Личев е неин легитимен член. Това става две седмици след като съдът призна  ЗНС за легитимен, въпреки оспорването от страна на БЗНС – НС на Анастасия Мозер.

Проблемът между двете формации възникна след приемането на новия Закон за политическите партии, който отхвърля възможността да съществуват партии с близки имена.

Веднага след произнасянето на съда хората около Личев обявиха, че те са новите легитимни членове на евродесницата и обещаха да информират ръководството на ЕНП.

Пред Mediapool Анастасия Мозер заяви, че от ЗНС са подвели ЕНП и са пуснали лъжлива информация.

“Тези неща не стават по този начин. Най-вероятно международният секретар на ЗНС Румен Йончев нещо си е играл със сайта. За да бъде направена такава промяна трябва решение на политическото бюро на ЕНП”, добави главният секретар на БЗНС - НС.

По думите на Мозер няма никакъв начин за разбирателство с Личев, защото тя с “мошеници и корумпирани хора” работа не може да си има.

Според публикации в медиите Мозер е загубила съдебния спор заради хигиенистката в партийната централа Веска Рангелова или леля Веска, която взимала кореспонденцията на главния секретар и не ѝ я предавала. Така хората на Мозер не разбрали, че дължат 5 лв. на съда.

Споделяне

Още от България