Епъл отваря отново всичките си магазини в Китай

Епъл отваря отново всичките си магазини в Китай

Американският технологичен гигант Епъл (Apple) отново отвори 42-та си магазина в Китай, които бяха затворени повече от месец заради епидемията от коронавирус, съобщи Ройтерс.

Сайтът на Епъл за Китай посочи време за отваряне на всички магазини между 10 и 11 часа местно време, след като по-рано на страницата имаше предупреждения, че не всички ще работят.

Китай наложи ограничения върху пътуванията и призова гражданите да избягват обществени места в края на януари, точно преди началото на Лунната нова година. Ограниченията до голяма степен останаха в сила през по-голямата част от февруари.

Епъл продаде миналия месец по-малко от половин милион айфона в Китай, след като епидемията сви наполовина търсенето на смартфони. Компанията затвори всичките си магазини в началото на февруари.

Основателят на Фокскон (Foxconn), производител на айфоните на Епъл, заяви вчера, че възобновяването на производството в китайските му заводи е надминало очакванията.

Тайванската Фокскон е най-големият световен подизпълнител в производството на електроника. По-голямата част от производствените мощности са в Китай, където са и много от доставчиците ѝ. Компанията бе тежко засегната от ограниченията, наложени заради коронавируса, които засегнаха търсенето и нарушиха снабдителните вериги в световен мащаб.

Основателят ѝ Тери Гоу посочи, че връщането към работа на заводите в Китай надминава очакванията, а доставките към китайските и виетнамски заводи също са се нормализирали. 

Споделяне

Още от Бизнес