Ерик Клептън скоро няма да може да свири

Ерик Клептън скоро няма да може да свири

Рок звездата Ерик Клептън, който е един от най-големите китаристи на всички времена, заяви, че страда от неврологично заболяване, което скоро няма да му позволява да свири, предаде ББС.

В интервю за музикалната медия Classic Rock, виртуозът казва, че все още може да свири, но това му коства огромни усилия.

"През последната година изпитвах силни болки - започнаха в кръста и постепенно се превърнаха в онова, което лекарите наричат периферна невропатия", казва 71-годишният музикант, който миналия месец издаде 23-ия си студиен албум I Still Do.

"Много ми е трудно да свиря и трябваше да се примиря с мисълта, че няма да стане по-добре", каза още Клептън.

Той постигна световна слава през 1970-те години, но тя беше гарнирана с пристрастието му към хероина, а след това към алкохола и лекарства.

"Не знам как оцелях – особено през Седемдесетте, но по някаква причина аз излязох от ада и получих нов шанс", казва музикантът.

През 2013 г. той бе принуден да отмени няколко дати то свое турне заради болки в гърба, които по думите са минавали като електрошок към крака му.

Периферната невропатия се изразява в треперене на ръцете, раменете и краката.

Клептън признава, че понякога му е много трудно да работи, но си казвал: "това е физическата страна на остаряването, човече".

Споделяне

Още от Общество

В каква роля си представяте Слави Трифонов след изборите?