Есе "Истината ражда ненавист, а подлизурството – приятели" писаха кандидат-студенти в СУ

Есе "Истината ражда ненавист, а подлизурството – приятели" писаха кандидат-студенти в СУ

Есе на тема "Истината ражда ненавист, а подлизурството - приятели", по латинска сентенция, писаха в неделя 1662 кандидат-студенти на изпита по български език и литература във втората приемна сесия в Софийския университет "Св. Климент Охридски" за учебната 2017/2018.

Изпитният вариант бе изтеглен от Мария Чавдарова от Варна, а заместник-ректорът на Софийския университет проф. Ренета Божанкова пожела на кандидатите да работят спокойно и отговорно така, че в края на изпита да си кажат: "Днес се справих и съм убеден, че ще успея".

От Софийския университет посочват, че с успешно издържан изпит по български език и литература кандидат-студентите могат да учат във висшето заведение специалностите Философия; Психология; Социология; Публична администрация; Културология; Библиотечно-информационни науки; Педагогика; Социални дейности; Неформално образование; Българска филология; Славянска филология; Балканистика; Румънска филология; Арменистика и кавказология; Предучилищна и начална училищна педагогика; Социална педагогика; Специална педагогика; Логопедия; Физическо възпитание и спорт.

С изпит по български език и литература, и с изпит по история на България бъдещите студенти могат да запишат специалността "Право", а с изпит по български език и литература, и с изпит по английски, френски, немски или испански език да учат в специалността "Европеистика".

Споделяне

Още от България