Ескалация на напрежението в Стрелча след ареста на бившия кмет

Иван Евстатиев

Напрежението в Стрелча ескалира след информацията, че бившият кмет и общински съветник в града Иван Евстатиев е задържан и обвинен в изнасилване на 16-годишна ученичка, съобщава в понеделник бТВ.

Според първоначалната информация момичето познава задържания и му е имало доверие. В петък тя тръгва от училище на път за зъболекар. Пред входа на бивш общински хотел, ученичката е заговорена от Иван Евстатиев.

"Детето е познавало отлично Иван Евстатиев, тъй като майката на това дете е секретарка на кмета на общината", коментира зам.-кметът на Стрелча Димитър Кунчев.

Родителите ѝ подават сигнал в полицията, след като детето е в неизвестност в продължение на 5 часа. Впоследствие момичето е оставено в безпомощно състояние пред входната врата на дома ѝ.

По думите на Кунчев "детето е докарано от Иван Евстатиев с неговия джип и оставено пред вратата". Едва на следващия ден при разговор с психолог става ясно, че ученичката вероятно е била упоена и изнасилена.

Информацията за случая предизвика масово недоволство сред жителите на Стрелча, които настояват делото срещу Евстатиев да бъде публично. Появиха се дори закани той да бъде линчуван, ако излезе от ареста, допълва бТВ.

В сряда Общинският съвет в Стрелча ще се събере на извънредна сесия, за да отнеме почетното гражданство на Иван Евстатиев. Родителите на потърпевшото момиче засега отказват всякакъв контакт с медиите.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Къде му е мястото на Бойко Борисов?