Евробюрократи объркаха София с Букурещ

Евробюрократите в Брюксел са объркали столиците на двете нови страни членки на ЕС България и Румъния, съобщава британският в. “Ивнинг стандарт”, цитиран от сайта kafene.net. Хиляди официални дневници на ЕС са били отпечатани и раздадени на служители от съюза с объркани столици на двете държави.

Адресът на информационната служба на Европейския парламент в България е даден като Букурещ, а този в Румъния е с адрес София. Според лондонския вестник притеснените чиновници били принудени да изпратят меморандум с извинения до всички европейски страни, както и лепенки с правилните адреси на важни европейски институции.

Тъй като дневниците с твърди корици са доста неудобни, както повечето публикации на ЕС и се публикуват на 20 различни езици, отбелязва "Ивнинг Стандарт", малко депутати от Европейския парламент бяха забелязали грешката, преди пристигането на извинителната записка. В извинителната бележка е пропуснато да се спомене кой е отговорен за грешката, като е посочена само печатница в Люксембург.

Видният евроскептик и лидер  на парламентарна група, която е против прекалената власт на Брюксел - Найджъл Фарадж - е доволен от гафа. "Ако не могат да отпечатат дори един дневник правилно, как могат да претендират да управляват целия континент. Некомпетентността в ЕС не знае граници. Надявам се, британският комисар Питър Мавделсън да се разгневи силно от това", казва с голяма доза ирония евродепутатът Фарадж.

Споделяне

Още от Европа

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?