Ежегодно 19 хил. европейци умират от пасивно пушене

Европейската комисия пуска от понеделник рекламен спот против тютюнопушенето, който ще се излъчва по 80 телевизионни канала, на 22 езика, в 27-те страни членки на Европейския съюз, съобщиха от представителството на Брюксел у нас. Клипът е част от кампанията „Help – за живот без тютюнопушене”, която е на стойност 72 милиона, се осъществява от почти 2 години.

"Всяка година пасивното пушене убива 19 000 европейци - непушачи. Във връзка с това новата рекламна кампания цели да напомни на всички пушачи, че техният навик вреди както на здравето на техните деца, така и на тяхното собствено", заяви еврокомисарят по здравеопазването Маркос Киприану.

Новата реклама е фокусирана върху негативния ефект от пасивното пушене за здравето и е подкрепена от e-mail и Интернет кампания, в която пушачите могат да получат помощ, ако са решили да спрат цигарите.

Маркетингово проучване, направено в периода, откакто върви кампанията, показва, че над 150 милиона европейци са видели рекламите, сред които 55% от младите хора. 83% от таргет групата на възраст под 25 одобрява рекламата, показва още проучването.

Споделяне

Още от Европа