Фамилия Драшкови върти сериозен бизнес

Иван Драшков, 25 годишният син на досегашния зам.-председател на Държавна агенция "Национална сигурност" Иван Драшков, е инвеститор на жилищния комплекс "Езерото" в столичния квартал "Дружба". Инвеститор на суперлуксозния комплекс от затворен тип до езерото в "Дружба" е фирма "Ай Ти Ди Груп", чийто едноличен собственик е Иван Иванов Драшков.

Само преди два дни стана известно, че фирмата на Петър Драшков, брат на Иван Драшков – старши, е замесена с далавера с 14 декара общински имот в кв. "Стелбище". Фалшивият договор е сключен между Столичната община и фирма "Сида С", която е собственост на Петър Драшков. Кметът на София Бойко Борисов обяви, че подписът му е фалшифициран.

Едновременно с разкритията за бизнеса на фамилията, в четвъртък дойде и новината, че зам.-председателят на ДАНС Иван Драшков е уволнен от поста с решение на МС.

"Да, фирмата е моя и аз съм син на Иван Драшков", потвърди в четвъртък пред БГНЕС младият предприемач и обясни, че финансирането на обекта е чрез 100% банкови заеми.

"Вижте, господине, аз съм на 25 г., завършил съм в чужбина, работя от много дълго време и това не ми е първата инвестиция или първият бизнес. Всяка една спекулация по тази въпрос ще навреди на мен и на моята фирма. Аз съм човек отделен, имам американски партньори, имам европейски партньори и по никакъв начин не искам спекулации в медиите, тъй като очаквам делегация от чужбина и това ще навреди на имиджа ми", казва Драшков - младши и се сравнява с американския магнат Уорън Бъфет, "който основал компанията "Епъл" на 23 г."

Бизнесменът Драшков обяснява още, че е "в нормални отношения" с висшия държавен служител Драшков - "каквито има един син към един баща".

Една част от апартаментите в "Езерото" вече са продадени. В момента има трудност на пазара", казва още Драшков младши.

Фирмата - собственик на комплекса е регистрирана на 27 януари 2007 г. в Софийски градски съд. Адресната ѝ регистрация е на столичната ул. "Жолио Кюри" в кв. "Изток". Предметът на дейност на "Ай Ти Ди Груп" е "търговия на едро" - в случая търговия на едро с нови апартаменти в комплекса в ж.к. "Дружба".

Жилищното “кварталче” на наследника на зам.-председателя на ДАНС се състои от две сгради с общо 160 апартамента, 38 офиса и магазина. Сградите имат по пет входа с по пет жилищни етажа, партерен и покривен терасовиден етаж. Общият брой на подземните гаражи е 110.

Жилищата на Иван Драшков младши се продават на цена от 850 EUR за кв. м (без довършителни работи) и 950 EUR на кв. м - с довършителни.

Комплексът разполага с подземен гараж с 110 паркоместа, където квадратният метър е 600 евро. Комплексът има и 4 дка вътрешен двор.

Споделяне

Още по темата

Още от България