Фандъкова отрича, но проверява покупката на пейки по 10 хил. лева

Фандъкова отрича, но проверява покупката на пейки по 10 хил. лева

Столичният кмет Йорданка Фандъкова отрече, че общината плаща за доставка и монтаж на пейка по 10 хил. лева.

Според вестник ”Сега” общината ще плати за едно кошче за боклук 1000 лв., а монолитна градска пейка от гранит ще струва на столичани 10 000 лв.

По думите на Фандъкова информацията за обществените поръчки е публична, качена е на сайта на Столичната община и всеки може да прочете какви са цените. Вестник ”Сега” се позова именно на публичната информация, а от общината са отказали да дадат конкретна информация. Сега обаче Фандъкова не е съгласна с публикацията.

"Доставка и монтаж на пейка, класически дизайн – 1291 лева. Не е 10 000 лева. Да, има една цена, която е: доставка и монтаж на кашпи и пейки от лят камък по архитектурен дизайн. Това са кашпите с по няколко пейки на площад "Гарибалди". Тяхната цена е 8922 лева, на целия елемент, който е с няколко пейки, от лят бетон. Хората остават с впечатление, че една обикновена дървена пейка струва 10 хил. лева – нещо, което мен изключително много ме притесни", обясни Фандъкова.

В същото време Йорданка Фандъкова каза, че въпреки това ще направи проверка колко струва градското обзавеждане, което се монтира в обновените централни части на града.

Споделяне

Още по темата

Още от България