”Фейсбук” ще се бори със самоубийствата

”Фейсбук” ще се бори със самоубийствата

”Фейсбук” вгради инструмент за предотвратяване на самоубийства, пише "Индипендънт".

Инструментът "Suicide Prevention" ("Предотвратяване на самоубийство") вече е достъпен в някои части на света. Чрез него всеки ще може да маркира и съобщи за приятели, при които допуска, че може да има риск от самонараняване.
Социалната мрежа призовава хората, които видят непосредствен риск за злополука да се обаждат на телефоните за извънредни случаи и да посочват приятелите си във ”Фейсбук”, посочва БГНЕС.

Маркирането изпраща съобщение на специален екип от специалисти, който да помисли за най-добрия начин, по който да процедира.

В последствие маркираният човек получава съобщение, че "ваш приятели мисли, че преминавате през нещо трудно и ни помоли да погледнем скорошната ви публикация".

Опциите за проблемния потребител са да говори с екипа от специалисти или със свой, вероятно друг приятел. Всички тези предложения за подкрепа могат да бъдат отказани, ако даденият човек поиска това.

Подобен инструмент беше въведен в Twitter още през 2014 година, но след това беше спрян, защото предизвикваше повече злобни шеги с уязвими хора, отколкото помощ.

Споделяне

Още от Общество

Къде му е мястото на Бойко Борисов?