Фермерите могат да кандидатстват онлайн за 1.6 млрд. лв. субсидии за ниви

Фермерите могат да кандидатстват онлайн за 1.6 млрд. лв. субсидии за ниви

Фермерите вече могат да кандидатстват онлайн за усвояването на над 1.6 млрд. лв. директни субсидии за ниви. Земеделските стопани вече могат да очертават площите си в разработената от фонд "Земеделие" Система за електронни услуги (СЕУ).

1.607 млрд. лв. са определени по схемата за единно плащане на площ, както и за обвързани с производството плащания за животни, плодове, зеленчуци и други.

Всеки стопанин с активна регистрация в СЕУ може да въведе и изпрати данни към другата система, т.нар. ИСАК. Данните са за обработваемите площи и схемите за подпомагане, които заявява за тазгодишната кампания.

Информацията включва и пространствени данни за използваните от земеделците площи. След това кандидатът следва да посети лично общинската служба "Земеделие", където трябва да провери дали данните му са коректно нанесени и да приключи заявлението си.

Насоките за кандидатстване, както и условията за регистрация на данни са публикувани на интернет страницата на ДФЗ - раздел "Директни плащания 2014-2020", секция "Кампания 2021".

В СЕУ на Държавен фонд "Земеделие" е възможна регистрацията на данни по заявленията за подпомагане. Системата е достъпна за регистрирани потребители, като самата регистрация в системата става с подаване на заявка от секция "Потребителски панел".

Споделяне

Още от България