"Филип Морис" отваря фабрика за бездимни тютюневи продукти в Гърция

Първата фабрика на "Филип Морис", която приозвежда само бездимни цигари, беше открита в Италия. Сн. "Филип Морис"

Тютюневият концерн "Филип Морис" (Philip Morris) открива фабрика изцяло за производство на бездимните тютюневи продукти, които се използват с електронното устройството IQOS. Изделията ще се правят в доскоро най-голямата цигарена фабрика в Гърция - "Папастратос". Тя е оборудвана да произвежда само бездимните цигари и след 87 години работа там вече няма да се правят традиционните продукти.

Преди година "Филип Морис" обяви, че ще инвестира 300 млн. долара във фабриката в Гърция. Средствата са за пълното преминаване към производството на новите продукти, за изграждането на три нови сгради, на 10 нови производствени линии и 2 за подготовка на тютюна. Трансформирането на фабриката е отворило 400 нови работни места в допълнение на вече съществуващите 800.

Пълният капацитет на новата фабрика трябва да бъде достигнат до края на годината. При пълно натоварване тя ще може да произвежда 10 000 бездимни тютюневи продукти в минута или 20 млрд. на година. Те ще се продават в Европа и Азия.

Това е втората фабрика на "Филип Морис", в която се правят само цигари за IQOS. Другата се намира в Италия.

Електронното устройство и използваните с него пълнители се предлагат в 37 държави. Производителят го представя като по-безвреден вариант на традиционните цигари. Бездимните цигари също се правят от тютюн, но за разлика от конвенционалните, той не изгаря, докато се пуши, а се нагрява от електронното устройство до по-ниска температура. Така се намалявали вредните ефекти за здравето.

Споделяне

Още от Бизнес