Финансовият министър не очаква двойно поскъпване на изборите

Кирил Ананиев

Кабинетът ще се стреми цената на предстоящите предсрочни избори да не се удвои заради въвеждането на машинното гласуване, стана ясно от изказване на финансовия министър Кирил Ананиев в сряда.

"Не допускаме отпуснатите 30 млн. лв. по план-сметката за провеждането на изборите да бъдат удвоени", заяви той след първото редовно правителствено заседание на кабинета.

"Не е определена конкретна сума и е съвсем правилно да не е определена, защото каквато и сума да се определи, тя ще окаже влияние и въздействие върху процедурата по обществената поръчка. Нека да си мине тази процедура, нека да се сключи конкретният договор и сме длъжни да осигурим средства", каза още Ананиев. По думите му това е най-важната задача на правителството и няма как да не бъде финансово осигурена.

Попитан дали допуска да бъде удвоена сумата от 30 млн. лв., която бе одобрена на извънредното правителствено заседание за провеждането на предсрочните избори, Ананиев отговори: "Откровено казано не, защото вече имаме опит с частично експериментално гласуване и нямаме основание да нарасне тази сума, освен с логистиката на по-големия брой машини".

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?