“Финмеканика” ни предлага системи за брегова охрана

Водещата италианска високотехнологична компания „Финмеканика” предложи на България сътрудничество в областта на системите за наблюдение на суша, бреговата ивица и пристанищата, съобщиха от компанията на пресконференция.  „СЕЛЕКС Системи Интеграти” може да конструира и изгражда цялостни системи, а „Аления Аеронаутика” - да предложи самолети на компанията АTR, където заедно с ЕАДС са съсобственици, за охрана на морско пространство и версиите за действия срещу подводници.

От огромен интерес за „Финмеканика” са програмата за придобиване на нови изтребители, където компанията може да предложи „Юрофайтър Тайфун”, най-съвременният боен изтребител, разработван в Европа, както и програмата за придобиване на нови многоцелеви корвети.

Групта вече е изпълнявала проекти за българската армия чрез дъщерната си компания „СЕЛЕКС Комюникейшънс”, която е произвела полевата интегрирана комуникационно-информационна система за въоръжените ни сили, а „СЕЛЕКС системи интеграти” е осигурила технологията за цялостното управление на българското въздушно пространство.

„Финмеканика” има желание да развие своите отношения с българската промишленост до много по-големи мащаби от сегашните, като целта е трансфер на най-съвременни технологии и създаването и съвместна работа по общи програми.

Съществуват много привлекателни възможности за развитие на системата за командване и контрол на въоръжените сили, от което България вече се нуждае. Освен това има и сериозен потенциал за модернизиране на авиониката на хеликоптерите Ми-17,посочиха италианците.

Споделяне

Още от Бизнес

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?