Фокусът на МВР се насочва към пазене на реколтата

Фокусът на МВР се насочва към пазене на реколтата

След като за година, откакто Цветан Цветанов е начело на Министерството на вътрешните работи тежката организирана престъпност е вкарана “в допустими за обществото граници" във фокуса на ведомството е т. нар конвенционална престъпност и МВР насочва усилията си към охраната на реколтата от плодове и зеленчуци, жътвата, безопасността в курортите. Това заяви вътрешният министър пред БНР в неделя, след като два дни по-рано заяви, че са локализирани 189 престъпни босове в страната и МВР ги държи под око и ухо.

“Трябва да ви кажа, че към настоящия момент и от обиколките, които успях да направя миналата седмица, усещам, така, една удовлетвореност у хората за това, че са сигурни, че няма кой да скъса техните череши, няма кой да счупи клоните“, коментира Цветанов ден преди отбелязването на 131-годишнината от създаването на МВР.

Той отбеляза и успеха на МВР от последните две седмици, през които е била разбита "сериозна група за грабежи и кражби в апартаменти", която за 5 - 6 минути успявала да изнесе имуществото от 3 апартамента.
Вътрешният министър обаче отказа да си даде оценка за работата, свършена за първата година на управлението на ГЕРБ.

В отговор на въпрос Цветанов каза, че обединението на пожарната и "Гражданска защита" в една дирекция се обмисля във ведомството, но това може да стане само след широка обществена дискусия.

Споделяне

Още по темата

Още от България