"Фолксваген" почти възстанови продажбите си през юли

Сн. ЕПА/БГНЕС

След един хаотичен период на затваряне на заводи, слабо търсене и спад на печалбата заради кризата с коронавируса, "Фолксваген" (Volkswagen) почти успя да отчете повишение на продажбите си през юли, съобщи германският автомобилопроизводител, цитиран от ДПА и БТА.

Цялата група "Фолксваген" е доставила 885 700 автомобила, което е само с 0.2 на сто по-малко, отколкото същия период миналата година.

Търсенето в Китай подкрепи продажбите миналия месец, уточни компанията, отбелязвайки, че китайският пазар отчита повишение с 4.8 процента.

В Западна Европа продажбите са надолу с 1.9 процента на годишна основа, а в Северна и Южна Америка спадът е още по-изразен.

Кристиан Далхайм, шеф на продажбите на "Фолксваген", прогнозира в края на юли едноцифрен спад през месеца, след като през юни продажбите се сринаха с една пета.

Въпреки по-добрите от очакваното месечни резултати продажбите на "Фолксваген" тази година са все още доста назад заради пандемията от новия коронавирус.

С 4.78 милиона доставки продажбите тази година засега са надолу с 23.6 процента на годишна основа. Продажбите са нараснали в подразделенията "Ауди" (Audi), "Шкода" (Skoda) и "Порше" (Porsche) през юли, но основната марка "Ве Фау" (VW) отчита спад с 1,1 процента.

Испанското подразделение "Сеат" (Seat) и лекотоварните автомобили също имат спад на продажбите.

Споделяне

Още от Бизнес